Αναρτήθηκε από: admin | 14 Μαΐου, 2008

Νέες αθλιότητες της ΡΑΕ

Μετά τη χθεσινή (12/5) δημοσιοποίηση, από τους “Πολίτες κατά του λιθάνθρακα” και τη “συμμαχία των δήμων ενάντια στο λιθάνθρακα” της πραξικοπηματικής εμφάνισης θετικής γνωμοδότησης της ΡΑΕ για τη λιθανθρακική μονάδα της ΔΕΗ, στη Λάρυμνα, σήμερα (13/5) είχαμε νέα λαθροχειρία.

Η ΡΑΕ έσπευσε να αποσύρει “άρον – άρον” την εγκατάσταση, από το μητρώο των θετικών γνωμοδοτήσεων και την εμφανίζει στο μητρώο των αιτήσεων. Και πάλι, όμως, λειτούργησαν άτσαλα:

* Ενώ στο μητρώο θετικών γνωμοδοτήσεων η αίτηση εμφανίζονταν με αριθμό υποβολής Γ3375, σήμερα, στο μητρώο των αιτήσεων εμφανίζεται με αριθμό υποβολής Γ3376.
* Σαν ημερομηνία υποβολής της αίτησης εμφανίζεται η 31/3/2008, ενώ σαν ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας των 15 ημερών για υποβολή αντιρρήσεων εμφανίζεται η 29/1/2008.

Επαναφέρουμε τα ερωτήματα, που διατυπώσαμε και χθες, και περιμένουμε καθαρές εξηγήσεις:

* Υπάρχει η προαναφερόμενη αίτηση της ΔΕΗ και με ποια ημερομηνία έχει, τελικά, κατατεθεί; Ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός υποβολής της αίτησης; Πως γίνεται η δημοσιοποίηση της αίτησης να προηγείται της υποβολής της;
* Αν ναι, γιατί δεν είχε δημοσιοποιηθεί στο μητρώο των αιτήσεων, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;
* Τι ήθελαν να αποφύγουν; Μήπως, περίμεναν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων; Μετά τη σημερινή δημοσιοποίηση της αίτησης, θα υπάρχει περιθώριο υποβολής αντιρρήσεων;
* Οι δημόσιες εξαγγελίες της ΔΕΗ, για τη Λάρυμνα, κάνουν λόγο για συνεργατικό σχήμα με τη ΛΑΡΚΟ. Γιατί εμφανίζεται η αίτηση να αφορά, αποκλειστικά, τη ΔΕΗ;

Πιστεύουμε πως, όποιες και αν είναι οι εξηγήσεις που θα δοθούν, κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της ΡΑΕ και της ΔΕΗ. Η ηγεσία του υπουργείου ανάπτυξης και η κυβέρνηση πρέπει να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για αυτές τις αθλιότητες και να προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι δεν κρύβονται οι ίδιοι πίσω από αυτές.

Από την πλευρά μας, δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε να περάσουν απαρατήρητες τέτοιου είδους απαράδεκτες πολιτικές και διοικητικές συμπεριφορές. Θα δώσουμε τη δική μας απάντηση, δυναμώνοντας το μέτωπο κατά του λιθάνθρακα.

Καλούμε τους πολίτες της Αθήνας, σε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη, 15/5, στις 12 το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία της ΡΑΕ (Πανεπιστημίου και Αιόλου).

“Πολίτες κατά του λιθάνθρακα”

Πανελλαδικό δίκτυο κινήσεων πολιτών

lithanthrakas.wordpress.com

lithanthrakas@gmail.com


Responses

 1. To ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, και το ίντερνετ νωρίτερα!…
  Οι φοβικοί αρχομανείς για να καθυστερήσουν την ολική κατάρρευσή τους και να αποσπάσουν την προσοχή μας από την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ και τη δοκιμασμένη ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ, μας ενοχοποιούν συλλογικά για την ανικανότητά τους και τις φυσικές αλλαγές στο κλίμα και πουλάνε πολυτελείς «εναλλακτικές» ολιγόχρονες μπλόφες: βι-αι-οκαύσιμα, τοξικά πάνελ, πανάκριβες ανεμογεννήτριες, «ακίνδυνα» ραδιενεργά κλπ.
  Όσοι φίλοι θέλετε, από τους εκατοντάδες που είδατε το βιντεάκι για την κατάρρευση των φοβικών Μάγια (λόγω ξηρασιών μετά από ΨΥΞΗ των ωκεανών και λιγότερες βροχές, όπως ακριβώς συμβαίνει ΣΗΜΕΡΑ(http://www.ocregister.com/ocregister/opinion/columns/article_1245606.php), και τις σημερινές προοπτικές, η διεύθυνσή του για να το διαδώσετε είναι:

  http://aftarkia.wordpress.com
  Το μέλλον μας εξαρτάται κυρίως από μας κι όχι από τα σκιάχτρα!
  Είμαστε ευγνώμονες στους ιστοχώρους που φιλοξενούν παρόμοιες φιλειρηνικές προτάσεις, τις οποίες τα ιερατεία και τα ΜΜΕ τους αποσιωπούν εγκληματικά, αν και όχι αιώνια!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: