Αναρτήθηκε από: admin | 15 Φεβρουαρίου, 2008

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει στο θέμα του λιγνίτη

Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για τη στάση της Κυβέρνησης στην υπόθεση της κατασκευής του εργοστασίου της ΔΕΗ με λιγνίτη στην Ποταμιά.
Μετά τις αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις του υφ. Ανάπτυξης κου Καλαφάτη, μετά την αποκάλυψη του εγγράφου της ΔΕΗ, μετά και τις προκλητικότατες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι σε όλους φανερό ότι η Κυβέρνηση κοροϊδεύει με προκλητικό τρόπο μια ολόκληρη περιοχή και τους κατοίκους της.

Καμία ξεκάθαρη τοποθέτηση για το θέμα που ξεσήκωσε τους κατοίκους του νομού μας.

Η κυβέρνηση διαχειρίζεται το τεράστιο θέμα του περιβάλλοντος με τον ίδιο τρόπο που διαχειρίζεται και τα μεγάλα θέματα της σημερινής συγκυρίας. Με τρόπο συγκεντρωτικό, πελατειακό, κερδοσκοπικό εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο τα μεγάλα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την υπόθεση του λιγνίτη στην περιοχή μας.
Αφού Υπουργοί και Υφυπουργοί κρύβονται και διαψεύδουν ο ένας τον άλλο οφείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να απαντήσει με τρόπο ξεκάθαρο στα ερωτήματα που μπαίνουν και στην επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Βάσει ποιών Μελετών δρομολογείται κατασκευή και λειτουργία τόσων πολλών μονάδων λιθάνθρακα. Έχουν υπολογιστεί οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατασκευή αυτών των μονάδων στις περιοχές όπου προβλέπεται η εγκατάστασή τους και πώς αυτές συνδυάζονται με τους στόχους του μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας; Είναι αυτός ο σχεδιασμός συμβατός με τις ρυθμίσεις του συστήματος εμπορίας ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις δεσμεύσεις προς τη συμφωνία του Κιότο;»

Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα υποθηκεύσουμε το μέλλον μιας ολόκληρης περιοχής στο όνομα της αμφισβητούμενης ανάπτυξης και της κερδοφορίας των ιδιωτών – φίλων της Κυβέρνησης.

Οσοι ονειρεύονται τη μετατροπή της Θεσσαλίας σε Πτολεμαΐδα , Κοζάνη ή Φλώρινα θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τη μαζική οργή και αντίδραση όλων μας.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας σε όσους αντιδρούν στην διαφαινόμενη επιλογή της Κυβέρνησης και δηλώνουμε ότι θα είμαστε μαζί τους στην προσπάθεια να την ανατρέψουμε .
Το μαύρο χρώμα της Κυβέρνησης των σκανδάλων , της διαφθοράς , της φτώχειας και της οικολογικής αναισθησίας δεν μπορεί να είναι η επιλογή για αυτήν την περιοχή.
Το ΠΑΣΟΚ προτείνει απέναντι στο όραμα της Κυβέρνησης να μετατρέψει τη χώρα μας σε σκουπιδότοπο της Ε.Ε. μια εθνική στρατηγική, που θα συνδυάζει μια νέα αναπτυξιακή πορεία, μια πορεία αποτελεσματικής κοινωνικής συνοχής και, βεβαίως, κοινωνικού κράτους, μια πορεία που θα αξιοποιεί και θα αναδιανέμει με δίκαιο τρόπο τον πλούτο που παράγεται σε αυτή τη χώρα, μια εθνική στρατηγική που θα αλλάξει το ρου της ανάπτυξής μας προς την «πράσινη οικονομία» και μια δημοκρατική ανατροπή, που θα αλλάξει το σημερινό πολιτικό σύστημα, ώστε να δώσει στον Έλληνα πολίτη την αίσθηση της εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας, της διαφάνειας και της αυτοπεποίθησης.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: