Αναρτήθηκε από: petcoke | Ιουνίου 6, 2007

Γιώργος Παπανδρέου κατά πετ κοκ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ, ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από την εφημερίδα της Λάρισας Ελευθερία

* «Είναι ανήκουστο υπουργοί να εγκρίνουν τη χρήση του…»

Του Αρη Ψύχα

Το δικό του ισχυρό παρών, στην εκστρατεία κατά της χρήσης του πετ κοκ δίνει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αφού στην προσωπική του ιστοσελίδα http://www.papandreou.gr , υπάρχει ειδική ενότητα υπό τον τίτλο «το πετ κοκ σκοτώνει» με αναφορές στο συγκεκριμένο καύσιμο, το ιστορικό της υπόθεσης καύσης του σε βιομηχανίες στη Λάρισα, αλλά και στην εκστρατεία που έχει ξεκινήσει στο Διαδίκτυο κατά της χρήσης του οπτάνθρακα.

Στη σχετική ενότητα στο site του κ. Παπανδρέου, και με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος χαρακτηρίζεται ως «ανήκουστο υπουργοί να εγκρίνουν χρήση καυσίμων (πετ κοκ) που είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνα, όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και πρωτίστως για τη δημόσια υγεία…», ενώ υπάρχουν σχετικές παραπομπές (links) στις ιστοσελίδες της WWF Ελλάς, της οικολογικής οργάνωσης Oneearth, αλλά και στο δικτυακό τόπο που έχει δημιουργηθεί με στόχο να επεκταθεί η προσπάθεια κατά της χρήσης του πετ κοκ (https://petcoke.wordpress.com/)

Γράφει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:

«Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου, αλλά η ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε παραμένει ιδιαίτερα χαλαρή. Αυτό προκύπτει και από τα στοιχεία ερευνών και από το ανήκουστο, υπουργοί να εγκρίνουν χρήση καυσίμων (πετ κοκ) που είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνα, όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και πρωτίστως για τη δημόσια υγεία…
Αντιγράφουμε αποσπασματικά από την Ιστοσελίδα της WWF Ελλάς: «… Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Ινστιτούτου Ερευνών Κοινής Γνώμης VPRC/Public Issue σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF, οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη. Οκτώ στους δέκα θεωρούν ότι η κατάσταση του πλανήτη σήμερα είναι κακή, ενώ εννέα στους δέκα ότι έχει χειροτερέψει πολύ κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, με τα σημαντικότερα προβλήματα σε παγκόσμια κλίμακα για σήμερα και το μέλλον να εντοπίζονται στην υπερθέρμανση του πλανήτη, τη ρύπανση και τα απόβλητα. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την άσχημη κατάσταση του περιβάλλοντος έχουν σύμφωνα με τους Έλληνες πολίτες ο άνθρωπος και οι κυβερνήσεις, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τις επιχειρήσεις.
Η ανησυχία αυτή των Ελλήνων για τα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα δεν αντανακλάται σε εθνικό επίπεδο. Μόλις το 54% θεωρεί ότι η κατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα είναι κακή. Eπίσης, παρόλο που οι Έλληνες σε ποσοστό 57% δηλώνουν ενημερωμένοι για το περιβάλλον, φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται τα περιβαλλοντικά ζητήματα σε όλη τους τη διάσταση. Επίσης, η ανησυχία για την κατάσταση του περιβάλλοντος δε φαίνεται να συνοδεύεται από πρακτικές δράσεις για την προστασία του…»
Το πιο θλιβερό είναι η κυβερνητική αναλγησία και αδιαφορία και δεν πρόκειται για αντιπολιτευτικό πυροτέχνημα – Η πληροφόρησή μας αντλείται από την Ιστοσελίδα της Oneearth: «Η καύση πετ κοκ προκαλεί σημαντική επιβάρυνση στο περιβάλλον και έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων έλεγαν οι ειδικοί το 2002, αλλά το 2007 δόθηκαν οι άδειες για τη χρήση του σε δύο βιομηχανίες στη Λάρισα. Περισσότερους από 28 τόνους ημερησίως τού επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία πετρελαϊκού αποβλήτου πετ κοκ θα μπορούν στο εξής να χρησιμοποιούν ως καύσιμο δύο κεραμοποιίες στη Λάρισσα, με τις ευλογίες του ΥΠΕΧΩΔΕ και του υπουργείου Ανάπτυξης! Με κοινές υπουργικές αποφάσεις που ελήφθησαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, άνοιξε ο δρόμος για τη χρήση του πετ κοκ από βιομηχανίες σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με μελέτες, τα παράγωγα καύσης του συγκεκριμένου πετρελαϊκού αποβλήτου ευθύνονται για κρούσματα βρογχίτιδας και βρογχοσπασμού, αλλεργίες, ρινίτιδα, άσθμα, μη φυσιολογική σωματική ανάπτυξη των βρεφών, ενώ δεν αποκλείονται διαταραχές του DΝΑ και καρκινογενέσεις».

Στην ενότητα γίνεται περιγραφή του οπτάνθρακα ως καυσίμου, γίνεται αναφορά στην εκστρατεία που γίνεται στο διαδίκτυο.

Και ολοκληρώνει την αναφορά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Από την παγκόσμια κλιματική αλλαγή μέχρι τους ελεύθερους χώρους της γειτονιάς μας, η προστασία του περιβάλλοντος δεν απαιτεί μόνο πολιτική βούληση και κατάλληλα σχεδιασμένες πολιτικές, αλλά και διάθεση να αλλάξουμε τη ζωή μας έστω και λίγο: Η οικονομία, η κοινωνία και ο τρόπος ζωής μας χρειάζεται να προσαρμοστούν στα περιθώρια που αφήνουν τα οικοσυστήματα, οι φυσικοί πόροι, οι αντοχές του πλανήτη και οι στοιχειώδεις απαιτήσεις για ποιότητα ζωής. Το περιβάλλον συνδέεται άλλωστε στενά με τα ζητήματα της κοινωνίας, της οικονομίας, της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ, από την άλλη πλευρά, η υποβάθμισή του μας κάνει όλους φτωχότερους».

Advertisements

Responses

  1. Δηλαδη οταν ερθει στην εξουσια ο γαπ θα το καταργησει?
    Επειδη το γραφει στο μπλογκ τον πιστεψαμε ολοι τωρα.

  2. οχι my dear αλλά ξέρει καλά οτι αν κάνει το αντίθετο θα του πετάξουμε στη μούρη την συμμετοχή του με τη δημοσίευσή του και θα αναγκαστεί να βρεί έναν καλό λόγο για να μας πείσει οτι τουλάχιστον δεν ήταν υποκριτής.και μάλλον δε θα θελε να μπει στη διαδικασία να το κάνει.όσο να ναι όμως είναι ένα είδος δέσμευσης κι αυτό.

  3. Είναι θετικό που πολιτικός αρχηγός ασχολήθηκε με ένα θέμα το οποίο δυστυχώς από τα παραδοσιακά ΜΜΕ δεν έτυχε ιδιαίτερης προβολής και είναι ίσως ακόμη θετικότερο το γεγονός ότι αυτό το ενδιαφέρον δε συνοδεύτηκε και από τις γνώριμες σε αυτές τις περιπτώσεις κάμερες για να δείξουν πόσο καλός είναι ο αρχηγός και πόσο συμπονάει τους πάσχοντες και τους αδύναμους κλπ.
    Καλή δύναμη στην προσπάθεια σας για καλύτερη ενημέρωση του πολίτη – καταναλωτή για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας που πολύ φοβάμαι δεν είναι το μοναδικό


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: